Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Per-Arne ny VD på BM Agri

Den 1 oktober klev den nytillträdde marknadschefen Per-Arne Gustafsson in och tog över VD:rodret på BM Agri. Den tidigare VD:n Johan Andersson kommer nu fortsättningsvis att från en styrelsenivå, helt fokusera på strategiska frågor med särskilt ansvar för affärsutveckling och analyser av lantbrukets omvärld.

- Jag är mycket glad och nöjd över förtroendet att få vara VD och det är roligt att arbeta med spannmålsaffärer. I år är det möjligheternas år när det återigen finns spannmål att handla med och jag tycker att det nu från ny skörd rullar på riktigt bra för oss, säger Per-Arne Gustavsson, VD BM Agri

På den konventionella spannmålsmarknaden så är det full fart i affärerna men det är betydligt mer avvaktande när det gäller KRAV-spannmål.

- På KRAV-marknaden uppfattar jag att båda köpare och säljare och sitter och väntar på varandra. Där det rörs sig är främst på grynhavre och åkerböna, både i Sverige och utomlands, och det är också till bra prisnivåer. När det gäller priser generellt på ekologisk spannmål så tror jag att man som lantbrukare tyvärr får vänja sig med en lägre prisnivå på framförallt foderspannmål framöver, säger Per-Arne Gustavsson.

BM Agri omsätter cirka 500 miljoner kronor per år och man är nöjda med den storlek man har idag.
- Vi har inga mål om organisk tillväxt utan vi vill växa med lönsamhet. Eftersom vi arbetar med lägre marginaler än många spannmålshandlare så kan vi betala bättre till de spannmålsproducenter vi köper in spannmål av långsiktigt. Det är vårt vinnande koncept, säger Per-Arne Gustavsson.

2019-10-03