Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

The Independet uppmärksammar svensk ekojordbrukare


I ett omfattande reportage där ekoprofilen och Planetskötaren Adam Arenessons verksamhet och gård beskrivs haglar superlativen. The Independent kallar Adam bland annat The Obama of Agriculture.

Den brittiska tidningen The Independent har varit och besökt Adam Arnesson. Reportaget är oerhört positivt till Adam, hans produktion och svenskt ekojordbruk över lag. I reportaget Seeds of change skriver  man att "The new Eden" ligger i Sverige, närmre bestämt högst troligt på Jannelunds Gård, som Adam Arnesson driver. Tidningen skriver också att "Adam Arnesson kan göra det för lantbuket som Greta Thunberg gör för klimatet"

- Det var väldigt roligt att de uppmärksammade mitt arbete. Journalisten är också forskare och lärare på universitetet i Camebridge så det kändes verkligen som att det låg substans bakom, säger Adam Arnesson när Ekoweb fick en pratstund.

Reportaget beskriver ingående arbetet på Jannelunds gård och även samarbetet med Oatly, inte helt okontroversiellt i lantbrukskretsar dessa dagar.

Läs hela artikeln här>>

2019-10-03