Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Danmark Årets Ekoland på NOFF


Nordic Organic Food Fair, NOFF, som genomförs den 13-14 november på Malmömässan har utsett Danmark till Årets Ekoland. Det är första gången NOFF utser Årets Ekoland och Danmark har bland annat utformat ett helt nytt koncept för sina utställare i samband med mässan. Företrädare för Den danska samlingsmontern kommer att genomföra den officiella invigningen av mässan, som även titulerar Danmark som "World Champions of Organic"

- Detta är ju ingen nyhet för den initierade och kan väl mest kallas välförtjänt. Danmark har världens högsta andel när det gäller ekokonsumtion, med 12 procent. Man har varit världsledande länge och det svenska målet har ju varit att någon gång komma i kapp Danmark när det gäller ekokonsumtion. Mab har också en väl fungerande långsiktig politisk  modell för att stötta och utveckla det ekologiska jordbruket, säger Cecilia Ryegård, Agrovektor, svensk expert på ekomarknad.

2019-10-02