Din oberoende källa till kunskap om ekomarknaden.

Studieresa till mässan Öko-Feldtage och ekoodlingar i Tyskland - Feldtage 28-30 juni 2022

Hermann Leggedör på rådgivningsföretaget Agri-kultur i Småland AB bjuder in till en resa till Tyskland för att besöka mässan Öko-Feldtage samt göra studiebesök på två gårdar. Mässan genomförs 28-30 juni 2022 på försöksgården Gladbacher Hof, nära Limburg an der Lahn.

Resan erbjuder svensk guidning för att du ska få ut det mesta kring demoodlingar, maskinvisningar och samtal. Christoph Hochmuth och Hermann Leggedör, både med Tyska som modersmål och Svenska som andra språk samarbetar i frågan. Det finns över 300 ekologiska aktörer på plats. Gladbacher Hof är ansluten till Justus-Liebig-Universität och är därmed bredvid att vara en vanlig ekologiskt gård (Bioland certifierad sedan 1981) också försöksgård. De flesta sortförsök sker som mest på delstatsnivå.

Det ena gårdsbesöket är på Bioland Müller-Oelbke, nära Göttingen. Gården har 350 hektar med ekologisk odling fördelat på spannmål, trindsäd, potatis och frilandsgrönsaker. Den andra gården som besöks heter Gut-Wulksfelde Bioland och finns norr om Hamburg. Gårdens 250 hektar är fördelade på odling av spannmål, potatis och vall. Det finns 1200 höns i mobila hönshus samt köttdjur och grisar. Gårdens bageri är välbesökt och gården har en omfattande försäljning direkt till konsument.

När och hur: På och avstigning på Malmö central. Nattfärja Malmö-Travemünde 27 juni, tillbaka i Malmö 1 juli. Två övernattningar nära fältmässan på Hotel Elan i Limburg, 20 min från Gladbacher Hof.

Kostnad: Resan är delvis finansierad med hjälp av medel från Jordbruksverket inom ramen för den svenska livsmedelsstrategin. Deltagarna betalar för kost och logi samt en startavgift.

Intresserad kontakta Hermann Leggedör 0707-912374

2022-05-16